Očistimo Zemun

Razno
Moji dragi prijatelji, stanovnici Zemuna kreću u čišćenje Zemuna. Najavljena je i podrška sa Novog Beograda, iz Kragujevca, Smederevske Palanke i još mnogih opština iz Srbije. Akcija će se održati 4. juna 2017. na Zemunskom keju. Okupljanje je kod McDonald's-a u centru Zemuna u 11h, odakle se kreće do keja, kod restorana "Venecija", kod mesta gde se okupljaju labudovi. Akcija je planirana da traje do 14h. Dođite i pridružite se, da makar malo ulepšamo ovaj kraj.

Hleb bez glutena

Ishrana25

Bezglutenski hleb

Nakon više pokušaja, grešaka i popravki, došla sam do, za mene, najboljeg recepta za hleb bez glutena. Ovaj hleb se pravi od potpuno prirodnih sastojaka, lako dostupnih, bez upotrebe industrijskih mešavina bez glutena, koje su em preskupe, em pune aditiva. Takođe je bez kvasca, tako da je pogodan za osobe koje su na antikandida dijeti.

Recept...

Najbolja prodavnica zdrave hrane u Beogradu

Ishrana2

Godinama kupujem u prodavnicama zdrave hrane. I moram da priznam da sam uglavnom imala pozitivna iskustva, bar što se tiče ovih poznatijih prodavnica u Beogradu, koje ne bih ovde imenovala. Ali niko mi nije tako prirastao srcu kao momci iz Mango Biocentra. Ovo je moja iskrena preporuka, po mom mišljenju, najbolje prodavnice zdrave hrane u Beogradu.

Čitaj dalje

Humanitarni koncert: Dragana del Monaco i Hor AKUD „Ivo Lola Ribar“

Razno

U cilju sakupljanja sredstava za pomoć pogođenima poplavama, u Sava Centru će se 6. juna 2014. održati koncert Dragane del Monaco. U koncertu, između ostalih, učestvuje i Hor AKUD „Ivo Lola Ribar“, čiji sam član. Pozivam sve koji su u mogućnosti da dođu i uživaju u divnoj muzici i u prelepim glasovima i pomognu nam da sakupimo što više sredstava. Unapred hvala.

Više informacija možete videti na sajtu Sava Centra.

Ribe

Ishrana1

Često slušamo o tome kako treba da unosimo omega 3 i omega 6 masne kiseline. Jedan od izvora koji se spominje najčešće su masne ribe. Odnosno, najčešće se spominje morska riba. To je ono što me je navelo na razmišljanje. Pitala sam se kako je moguće da je nešto što nam je toliko potrebno, neophodno da uvozimo. Zaključke do kojih sam došla možete pročitati dalje u tekstu.

Dalje...

Multipla skleroza - život i borba sa njom - drugi deo

Zdravlje7

U nastavku intervjua sa mojim drugom, pričamo detaljnije o manifestaciji multipla skleroze, oblicima i simptomima napada. Takođe možete pročitati o potpunom procesu postavljanja nesumnjive i tačne dijagnoze multipla skleroze.

Nastavak

Multipla skleroza - život i borba sa njom - prvi deo

Zdravlje

Multipla skleroza (Sclerosis multiplex) je teška autoimuna bolest koja napada nervni sistem. Oboleli se suočavaju sa činjenicom da će postati trajni invalidi i rano umreti. Većina terapija koje danas postoje su ili opasne po život i način života ili eksperimentalne. Za multipla sklerozu (u daljem tekstu MS) sam saznala kao mala, jer je moja baka po ocu obolela od te opake bolesti. U to vreme nije bilo nikakvog leka koji bi joj znatno pomogao i ona je umrla potpuno nepokretna. Zato, kada sam čula da je jedan moj drug oboleo od multipla skleroze, bilo mi je zaista žao. Razmišljala sam o tome šta ga čeka i pitala sam se koliko mu je teško, ne želeći da mu zaista postavim to pitanje. Međutim, na radost mnogih, on je uspeo da pronađe način da se bori sa MS-om i da nastavi da vodi potpuno normalan život. Nije se izlečio, predstoji mu duga borba, ali i dug život da se tokom njega bori.

Na uspomenu na svoju baku poželela sam da ispričam njegovu priču i da time pomognem drugim ljudima koji boluju od MS-a. Moj drug je pristao i u narednom periodu objaviću seriju tekstova koji sadrže delove intervjua koji sam sa drugom uradila. Jedino što ću poštovati njegovu želju da ostane anoniman, a ukoliko neko bude imao neka pitanja, može se meni obratiti preko kontakt stranice ili preko komentara. Druže, hvala ti puno na ukazanom poverenju i utrošenom vremenu.

Nastavak

Pilot ili Fotografija kao inspiracija

Razno

Oduvek sam bila ljubitelj lepe fotografije, jer sam generalno osoba koja voli realnu umetnost. Fotografija može da bude način da sačuvamo dragocen i jedinstven trenutak, može da nas seća na lepe događaje i da u nama probudi čitav spektar osećanja. Fotograf je osoba koja ima priliku da nam prikaže nešto, nama naizgleda obično, na drugačiji i vrlo maštovit način. A nedavno sam otkrila novu mogućnost fotografije. Fotografija može da inspiriše, bar mene. U skoro svakoj fotografiji možemo da vidimo priču koja nije nigde ispisana. Tako da proces može da bude i obrnut. Neka, naizgleda obična fotografija, može u pravoj osobi da probudi maštu i za tren ispriča čitavu priču oko jednog trenutka. Ovo je priča koju su u meni probudile fotografije fotografa sa kojim često provodim vreme, ponekad kao asistent, ponekad kao model, a ponekad samo kao društvo.

Pročitaj priču

Novo na sajtu

Razno4

Kao što sve raste i menja se, došlo je vreme i za promene na mom sajtu. U gornjem desnom uglu možete videti polje za pretragu. Uskoro će se pojaviti dosta novog sadržaja i pretraga će doprineti boljem iskustvu korisnika u korišćenju sajta. Ostale promene ću polako otkrivati kako ih budem uvodila. Ovo je vreme promena, uživajmo u njima.

Informišite se o genetski modifikovanim organizmima

Zdravlje