Razno  

Očistimo Zemun

Razno
Moji dragi prijatelji, stanovnici Zemuna kreću u čišćenje Zemuna. Najavljena je i podrška sa Novog Beograda, iz Kragujevca, Smederevske Palanke i još mnogih opština iz Srbije. Akcija će se održati 4. juna 2017. na Zemunskom keju. Okupljanje je kod McDonald's-a u centru Zemuna u 11h, odakle se kreće do keja, kod restorana "Venecija", kod mesta gde se okupljaju labudovi. Akcija je planirana da traje do 14h. Dođite i pridružite se, da makar malo ulepšamo ovaj kraj.

Humanitarni koncert: Dragana del Monaco i Hor AKUD „Ivo Lola Ribar“

Razno

U cilju sakupljanja sredstava za pomoć pogođenima poplavama, u Sava Centru će se 6. juna 2014. održati koncert Dragane del Monaco. U koncertu, između ostalih, učestvuje i Hor AKUD „Ivo Lola Ribar“, čiji sam član. Pozivam sve koji su u mogućnosti da dođu i uživaju u divnoj muzici i u prelepim glasovima i pomognu nam da sakupimo što više sredstava. Unapred hvala.

Više informacija možete videti na sajtu Sava Centra.

Pilot ili Fotografija kao inspiracija

Razno

Oduvek sam bila ljubitelj lepe fotografije, jer sam generalno osoba koja voli realnu umetnost. Fotografija može da bude način da sačuvamo dragocen i jedinstven trenutak, može da nas seća na lepe događaje i da u nama probudi čitav spektar osećanja. Fotograf je osoba koja ima priliku da nam prikaže nešto, nama naizgleda obično, na drugačiji i vrlo maštovit način. A nedavno sam otkrila novu mogućnost fotografije. Fotografija može da inspiriše, bar mene. U skoro svakoj fotografiji možemo da vidimo priču koja nije nigde ispisana. Tako da proces može da bude i obrnut. Neka, naizgleda obična fotografija, može u pravoj osobi da probudi maštu i za tren ispriča čitavu priču oko jednog trenutka. Ovo je priča koju su u meni probudile fotografije fotografa sa kojim često provodim vreme, ponekad kao asistent, ponekad kao model, a ponekad samo kao društvo.

Pročitaj priču

Novo na sajtu

Razno4

Kao što sve raste i menja se, došlo je vreme i za promene na mom sajtu. U gornjem desnom uglu možete videti polje za pretragu. Uskoro će se pojaviti dosta novog sadržaja i pretraga će doprineti boljem iskustvu korisnika u korišćenju sajta. Ostale promene ću polako otkrivati kako ih budem uvodila. Ovo je vreme promena, uživajmo u njima.

Pečenje kestena

Razno

Svake godine u ovo vreme opija nas miris kestena u Knez Mihajlovoj ulici. Onda se setim detinjstva i kako smo ih pekli na starom Smederevcu. A ovi u Knezu uopšte ne izgledaju tako. Peku ih na žaru, pa su skroz crni, a i preskupi su. Ove godine sam rešila da savladam pečenje kestena u rerni, jer sam čula da je to najpribližnije pečenju na Smederevcu. I uspela sam.

Dalje...

Dan kada sam postala vegetarijanac

Razno

Nikada nisam mislila da ću doneti ovakvu odluku, ali ono što sam saznala nisam mogla da ignorišem. Da vas zagolicam da čitate dalje, rećiću vam da kada sam bila mala, nisam htela ništa da jedem ako nema meso u sebi.

Čitajte dalje...

Društvo ljubitelja Latinske Amerike

Razno3
Najbliži kontakt koji imamo sa španskim jezikom i kulturom Latinoamerikanaca je preko serija. Da li je njihov život zaista takav proverite u prostorijama Cumbres kluba (Beograd, Čumićevo sokače, lok. 45). Cumbres klub je novoosnovano društvo ljubitelja Latinske Amerike. Okupljanja su utorkom i četvrtkom od 18h, za sada, ali to je samo početak. U planu su putovanja po Srbiji, da upoznamo ljude iz Latinske Amerike koji žive ovde ili su u prolazu, sa našom zemljom. Takođe biće i upoznavanja sa Latinskom Amerikom kroz različita predavanja, prezentacije, a i daleka putovanja. Društvo je otvoreno za sve zainteresovane i željno je novih ideja. Možete više pogledati na zvaničnom sajtu društva: www.cumbresclub.com.
Trenutno se u prostorijama društva održavaju besplatni časovi španskog jezika, a u planu je i portugalski. Dobrodošli!

Još pozivnica za Google Wave

Razno12
Google me je obradovao novim pozivnicama. Prvih osam koji ostave kometar, dobiće pozivnicu od mene, da isprobaju ovo novo sredstvo komunikacije.

Google Wave pozivnice

Razno35

Ko zna za Google Wave, neka ostavi komentar, ko ne zna neka ukuca na Google-u wave i onda ostavi komentar. Prvih petnaest koji ostave komentar dobiće pozivnicu. Pozivnica stiže u roku od dva do deset dana.

Izmena (22.11.2009): Poslate su sve pozivnice. Ako bude sledeća tura, objaviću na sajtu.

Grejanje na PMF-u

Razno2
GrejanjeGrejna sezona je odavno počela, a studenti koji predavanja imaju u zgradi PMF-a (Studenstki trg 12-16) i zgradi Fizičkog fakulteta (Cara Dušana 13) još uvek nemaju grejanje. U amfiteatrima je toliko hladno da je pisanje izuzetno otežano. Vežbe je nemoguće izvoditi u jaknama, tako da je situacija u laboratorijama još gora. Pojedine učionice imaju klimu, pa je trenutno malo podnošljivije, a šta ćemo kad krenu temperature ispod kojih klima ne može da greje? Profesori nemaju validan razlog, neki se isto žale, a pojedini ponesu grejalicu za sebe.

Da ne bude da su svi loši, jedna profesorka Fizičkog fakulteta je donela grejalicu od kuće, da bi se studenti malo ogrejali.

Idem na 43. Gitarijadu

Razno

Proteklih mesec dana blogovi su bili preplavljeni rečenicom

I'm going to DebConf9

(Idem na Debian konferenciju 9). Ove godine se održava u Španiji. Na žalost, ne mogu da se pohvalim da idem na DebConf9, ali zato Gitarijadu neću da propustim, ma šta pričali o njoj. Darkwoo Dub, Sunshine i dobro društvo nadoknadiće sve nedostatke. Vidimo se tamo!