Dan kada sam postala vegetarijanac

Ne nameravam nikoga da nagovaram da pređe u vegetarijance. Izgleda da se to čoveku jednostavno desi. Meni je bar tako bilo. Samo ću ispričati kako sam u trenutku prelomila.

Već duže vreme se trudim da se zdravo ili da kažem zdravije hranim. Jedan od zdravih načina ishrane koji se ističe u poslednje vreme je sirova ishrana. Krenula sam pre dva meseca ubacivši u ishranu zeleni gusti sok. Konzumiram ih ga za doručak i ponekad i za večeru i vrlo sam zadovoljna. I tako sam, povedena ovim lepim iskustvom, danas tražila recepte za sirove supe. To me je dovelo do video snimka na youtube-u, koji nije bio tako zanimljiv, pa sam pogledala šta mi youtube predlaže među klipovima sa desne strane. Jedan od klipova se zvao „Ovo će vam promeniti život“. Pogledam, ne traje dugo i prikazuje nešto o mesu. Pustila sam klip i ono što je usledilo nisam mogla da zamislim ni u najgorim košmarima. Postavljam ovde link ka klipu, ali UPOZORENJE, NIJE ZA OSOBE SA SLABIM SRCEM! Video je veoma potresan, meni su suze krenule na kraju.

Ovo će vam promijeniti život - YouTube

Ostala sam u šoku, ali sam pomislila to nije tako kod nas, to je u Americi. I onda odem na ovaj sajt:

Nevidljive životinje

Ako je ovako u Hrvatskoj, onda je sigurno tako i kod nas. U trenutku sam donela odluku da više meso ne jedem. Što se tiče mlečnih proizvoda i jaja, konzumiraću samo ona koja mogu da nabavim direktno od proizvođača, sa farmi gde se životinje ne tretiraju ovako.

Nadam se da će što veći broj ljudi da uvidi ovaj problem i da će se u budućnosti stati na put ovim monstruoznostima. Ovo je moj mali doprinos.


Komentari

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.