Narodni lek kod upale ušiju

Zdravlje

Nešto čega sam se setila da sam koristila kao mala. Odnosno, moja mama je koristila da meni izleči upalu ušiju. Upale ušiju su čest problem kod dece i mogu da budu vrlo bolne. Toliko bolne da dugo ostaju u sećanju.

Dalje

Pečenje kestena

Razno

Svake godine u ovo vreme opija nas miris kestena u Knez Mihajlovoj ulici. Onda se setim detinjstva i kako smo ih pekli na starom Smederevcu. A ovi u Knezu uopšte ne izgledaju tako. Peku ih na žaru, pa su skroz crni, a i preskupi su. Ove godine sam rešila da savladam pečenje kestena u rerni, jer sam čula da je to najpribližnije pečenju na Smederevcu. I uspela sam.

Dalje...

Prirodni lek za heliko bakteriju i čir na želucu

Zdravlje230

Kao što sam i obećala u komentarima, ovaj tekst je posvećen prirodnom lečenju heliko bakterije. U poslednje vreme dobijam mnogo pitanja vezana za heliko bakteriju (helicobacter pylori) i njeno prirodno lečenje, a ispistavilo se da sam baš skoro došla do tih informacija.

Dalje

Dan kada sam postala vegetarijanac

Razno

Nikada nisam mislila da ću doneti ovakvu odluku, ali ono što sam saznala nisam mogla da ignorišem. Da vas zagolicam da čitate dalje, rećiću vam da kada sam bila mala, nisam htela ništa da jedem ako nema meso u sebi.

Čitajte dalje...

Anarhizam u slobodnom softveru

Slobodan softver
Često se ideje o slobodnom softveru poistovećuju sa idejama o anarhizmu. Ova pretpostavka nije daleko od istine, koliko god neki pobornici slobodnog softvera to negirali. Ali postoji anarhizam u slobodnom softveru koji se ne može negirati.
Dalje...

Prirodno rešenje protiv ešerihije koli (escherichia coli)

Zdravlje36
Svako ko je imao susret sa ešerihijom koli (escherichia coli), zna koliko je ona opaka i opasna. Zato neću da objašnjavam ništa o ovoj bakteriji, ko ne zna šta je, bolje da tako i ostane. Ako uzimate već dugo uzaludno antibiotike, a iako ste tek dobili terapiju, pročitajte tekst do kraja.
Detaljnije...

I'm going to DebConf11!

Slobodan softver

Idem na DebConf11!

I'm going to DebConfPosle dugo iščekivanja, sa ponosom mogu da kažem da idem na DebConf11! DebConf je konferencija Debian programera i ljubitelja i ove godine će se po jedanaesti put održati u Banja Luci u Bosni i Hercegovini. Sponzorstvo je odobreno, tako da ćemo se moj dečko, par drugova i ja uputiti ka Banja Luci 23. jula i uživati u predavanjima i druženju do 31. jula. Nadam se da ću upoznati puno divnih ljudi koji doprinose Debianu, sa kojima sam do sada imala prilike samo preko mejla da kontaktiram. Ako i vi imate DebConf ove godine u planu, vidimo se u Banja Luci!

I'm going to DebConf this year. For those who will be there, I'm looking forward to meet you! See you in Banja Luka!

Utisci sa Debian Squeeze Release žurke

Slobodan softver
Sinoć je održana najavljena žurka povodom izlaska nove verzije Debiana. Moji utisci su više nego pozitivni, nadam se da ćemo se uskoro ponovo okupiti i da će doći i oni koji sinoć nisu stigli. Slike sa žurke možete pogledati na http://www.resenje.org/utisci-sa-debian-squeeze-release-zurke.

Debian Squeeze release party i u Beogradu

Slobodan softver

Debian 6.0Nova verzija Debiana je uvek razlog za slavlje. Zato u petak, 11.2.2011. organizujemo „Squeeze me!“ žurku u klubu „Green House“. Pozvani ste svi, a pogotovu poklonici Debiana i slobodnog softvera. Narezivaćemo diskove sa instalaciom Debiana i ostalim softverom koji ova distribucija nudi. Kome treba pomoć pri instalaciji, takođe će moći da je dobije. Igraćemo pikado i uživati u muzici zahvaljujuči momcima iz benda „Zabeat“. Posebno se zahvaljujemo dobrim ljudima iz „Trafic Shop“-a, koji su nam donirali diskove i vlasnicima kluba „Green House“, koji su nam omogućili da besplatno koristimo njihov prostor. Za više informacija pišite na debian@resenje.org ili ostavite komentar. Vidimo se!

Novi način dijagnoze i lečenja

Zdravlje2

Preporuka Ministarstva zdravlja lekarima.

U cilju smanjenja redova u čekaonicama kod lekara, nakon kraćeg istraživanja, došlo se do novog načina dijagnoze i lečenja pacijenata. Vrlo je jednostavno i lako se pamti i primenjuje. Na sledećem primeru ćemo vam prikazati kako treba da se ponašate prema pacijentu.
Detaljnije...